Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elhelyezés

A hörcsögöket hagyományosan rácsos felső részű ketrecben tartották, de napjainkban már ugyanolyan elterjedtnek számítanak a műanyag szerkezetek is, bár legtöbbször ezeknek is rácsos a tetejük. A műanyag számos előnnyel bír. Először is az esetleg kiálló forrasztásokkal a hörcsög könnyen megsértheti magát, vagy lábujjánál fogva felakadhatott. A műanyag, azonkívül, hogy nem rozsdásodik, sokkal könnyebben tisztítható, és fertőtleníthető is. Nagy hátránya viszont, hogy sokkal kevésbé tartós, főleg mivel a hörcsögök fogai erősen próbára teszi az anyagot. Még az is előfordulhat, hogy akkora lyukat rágnak, amin keresztül megszökhetnek. Amint felfedezik a ketrec gyönge pontját, nem telik bele sok idő, hamarosan akkora nyílást rágnak, amin könnyedén átpréselik magukat. Ezért a ketrec megvásárlásakor mindig ellenőrizzük, hogy a rácsos felsőrész pontosan illeszkedik-e a műanyag alaphoz. Arra is ügyeljünk, hogy a csatok szilárdan rögzítsék a rácsot a tálcához. A fémkapcsos szerkezetek jóval tartósabbak, és amíg a csatok el nem görbülnek, biztonságosan összefogják a ketrec két felét. Egy másik gyenge pontja egyes ketrectípusoknak az ajtó záródása. Hogy a szökéseknek elejét vegyük, jobban járunk, ha apró retesszel erősítjük meg a zárat. A hörcsögök éjszakai aktivitásával az egyik probléma, hogy ha sötétben tűnnek el, reggelre már bottal üthetjük a nyomukat. A normál hörcsögketrec rácsai között a törpehörcsögök kis méretüknél fogva át is férhetnek. Számukra jóval szerencsésebb elhelyezés a jól szellőző műanyag terrárium. Egy közönséges akváriumból is kialakíthatunk számukra megfelelő elhelyezést, ennek mozgatása azonban sokkal nehézkesebb.

 
 
 
Tipikus hörcsögkalitka. Takarításkor az alsó rész egyszerűen lecsatolható, az ajtókon keresztül pedig bármikor kivehetjük kedvencünket.

Hörcsögpaloták

Kép Az elmúlt néhány évben rendkívül népszerűvé váltak a hörcsögök természetes járatrendszerét utánzó, csövekből álló labirintusok. Ezeket általában egymással összeszerelhető, bővíthető készletekben árulják. Az összeszerelésnél ügyeljünk azonban a pontos illeszkedésre, mert minden kis rész vagy kiálló rész hamar áldozatul eshet a hörcsög fogainak. Ennél a típusú elhelyezésnél gyakori probléma a nem megfelelő tisztíthatóság, annak ellenére, hogy az állatok általában egy meghatározott helyre ürítenek, ami megkönnyíti tisztántartásukat. Ezzel együtt is érdemes időről időre szétszerelni és alaposan kimosni a ketrecet. Ahogy kedvencünk megöregszik, lehet, hogy át kell alakítanunk lakóhelyét, mert az idősebb állatok kevésbé jól másznak. Mivel gyakran meg is híznak az évek múltával, nem ritka az sem, hogy beszorulnak a keskenyebb csatornákba.

A számtalan műanyag hörcsögpalota egyikét láthatjuk a képen, különféle kiegészítőkkel. Ezek a megoldások a hörcsög természetes járat- és kamrarendszereit próbálják utánozni.
 
 
500.000 Ft havonta! Érdekli ? Kattintson ide:
http://netprofit.uw.hu/index.php?ref=10da52
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hey

(Haroldlar, 2021.03.11 18:16)

mielipiteitä biocore kokemuksia <a href="https://fi.ohmmbot.org/muscles/145/biocore/">mielipiteitä biocore kokemuksia</a> Suomi biocore ebay